17 April Internationale dag van de Boerenstrijden

17 April Internationale dag van de Boerenstrijden

Persactie 17 april : Boerenstrijddag - Grond voor Voedsel

Op 17 april is er Internationale Boerenstrijddag. Boerenforum i.s.m. Wervel, FIAN en vzw Climaxi organiseren die dag een staande actie onder het motto "Grond voor Voedsel". Daarmee wordt de aandacht gevestigd op het steeds krimpende areaal aan goede landbouwgrond. Die verdwijnt door speculatie, wegen, industriezones, destructieve agro-industrie en mensen die er tuinen of paardenweides van willen maken. We kozen symbolisch voor de N42 waarvan de overheid besloot de weg te verdubbelen in Oosterzele. We planten er patatten en houden er vlaggen omhoog met de slogan "Grond voor Voedsel".

Online acties Internationale Boerenstrijddagen !

Zondag 18 april voeren we ook actie in Frameries tegen de bouw van een grote frietfabriek. De plaatsen (die beperkt worden omwille van COVID-maatregelen) zijn volzet ondertussen, maar iedereen kan nog steeds online mee actievoeren ! Ook de actie van zaterdag 17 april in Vlaanderen kan online gesteund worden !

Goed boeren in alle diversiteit

Voedsel Anders, Wervel, Boerenforum & FIAN sluiten de Goed Boeren-campagne af met een brochure en deze conclusie : "Goed Boeren kan op vele manieren, in alle diversiteit. Net zoals in de natuur waar dieren en planten interageren, gaat de boer in agro-ecologie in dialoog met de natuur, met de samenleving. Het is vandaag tijd dat we die dialoog versterken."

#NoFoodInMyTank

Minister Khattabi kondigt vandaag aan dat België de duurzaamheidscriteria voor biobrandstoffen zal verhogen, waardoor palmolie en soja niet meer gebruikt mogen worden als grondstoffen vanaf half 2022 en 2023 respectievelijk. Reactie NGO’s.

© FIAN Belgium — 2021