16 juin 2014

21 juni 2014 : Uitnodiging Volksvergadering op het patattenveld van Haren

Geen grond zonder boeren,
Geen boeren zonder grond !

Toegang tot landbouwgrond voor boeren is belangrijk voor ons allemaal. Waar halen we morgen ons voedsel vandaan als jonge boeren zich hier niet meer kunnen vestigen, als bestaande boeren hun bedrijven niet kunnen bestendigen ?

In Haren is een mega-gevangeniscomplex gepland op één van de laatste stukken landbouwgrond van het Brussels Gewest. Op 17 april waren we met meer dan 300 om er samen aardappelen te planten voor een leefbaar Haren en op weg naar voedselsoevereiniteit. Dringend tijd om de aardappelen te verzorgen, verder na te denken over de toekomst van het veld en van de patatiestenbeweging !

Breng je kinderen, buren en familie mee en kom naar Haren op 21 juni vanaf 15h !

Praktisch ?

15h : Verzorgen van het aardappelveld. Onkruid wieden, aanaarden,… Breng handschoenen (distels !), emmers, schoffels en rieken mee !

17h : Volksvergadering over de toekomst van het patattenveld en de patatiestenbeweging

  • > Hoe zorgen we ervoor dat we de aangeplante aardappelen op dat veld-waar-zogezegd-een-gevangenis gaat komen en bij boer Erik voldoende onderhouden worden deze zomer ? En hoe brengen we de velden verder onder de aandacht deze zomer ?
  • > Hoe kunnen we het actiecomité van Haren ondersteunen in hun strijd rond de toekomst van Haren ?
  • > En….hoe gaat het verder met de patatiestenbeweging ? Waar hebben we zin in ?

19h : ‘Auberge Espagnole – Potluck’ – Jam. Breng een instrument en iets lekkers mee !

Ben je van plan te komen ? Heb je vragen ? Geef graag een seintje via patates@collectifs.net T is altijd handig om te weten met hoeveel we zullen zijn !

Waar ?

Het veld ligt aan de Keelbeekweg – Haren (Ga vanuit Rue de la Seigneurie het zandweggetje in, de spoorbrug onderdoor en je bent er)

Bij goed weer blijven we op het veld [bij slecht verhuizen we vanaf 17h naar CC De Linde, op het pleintje naast de Kerk van Haren]

Hoe geraak je in haren ? http://luttespaysannes.be/spip.php?article55

Meer info ? http://luttespaysannes.be/spip.php?article107
of patates@collectifs.net

We zijn allemaal patatiesten, toch ?