December : # Wij zwijgen niet !
 FIAN Belgium

December : # Wij zwijgen niet !

Het einde van het jaar is in zicht. We willen jullie alvast fijne feesten toewensen !! December was een intense maand, enkele medewerkers van FIAN werden verhoord door een onderzoeksrechter in Luxemburg na een klacht van de agro-industriële multinational SOCFIN. We laten ons niet het zwijgen opleggen en zullen ons ook in 2020 blijven inzetten voor het recht op voedsel en tegen inbreuken op de mensenrechten door multinationals. In december organiseerden we ook, aan de zijde van verschillende boerenorganisaties en andere bondgenoten, het voedsel en landbouwcheckpoint tijdens de mensenketting voor het klimaat. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier !

Intimidatiepoging van agromultinational SOCFIN tegen Belgische ngo’s

Van 2 tot 5 december werden vier ngo’s en zeven van hun werknemers verhoord door een onderzoeksrechter in Luxemburg, naar aanleiding van een klacht van de agro-industriële multinational SOCFIN. e Noord-Zuidbeweging en een aantal mensenrechtenorganisaties hekelen de poging van agroindustriële groep SOCFIN om kritische stemmen door middel van een rechtszaak de mond te snoeren.

Voedsel en landbouw checkpoint tijdens mensenketting voor het klimaat

Op zondag 8 december organiseerden FIAN aan de zijde van verschillende boerenorganisaties (BoerenForum, MAP, FUGEA, MIG en het FMB) en andere bondegenoten een voedsel en landbouw checkpoint tijdens de mensenketting voor het klimaat. Hiermee wilden de organisaties het belang van de boerenlandbouw als oplossing voor de klimaatcrisis in de verf zetten en de politiek oproepen om dit landbouwmodel te ondersteunen.

FIAN Echo herfst-winter

In de nieuwe FIAN Echo brengen we verslag van de actie Free the Soil. We brengen ook de laatste nieuwtjes rond het werk van FIAN en meer informatie over de activiteiten die plaatsvonden (interpellatie rond agrobrandstoffen, Europees landseminarie,...).

© FIAN Belgium — 2019