Een zomer met veel werk op de boerderijen
 FIAN Belgium

Een zomer met veel werk op de boerderijen

Planten, onkruidbestrijding, herplanten, oogsten, snoeien, rooien er is veel werk op de Belgische boerderijen deze zomer. Schrijf je nu in voor een collectieve en participatieve werksessie via les Brigades d’actions Paysannes


La Petite Foire

29 – 30 juli 2017 10u00

Dit weekend (29 en 30 juli) vindt la Petite Foire plaats. La Petite Foire vormt een alternatief voor de grote beurs van Libramont. Het is een evenement voor boeren, burgers en organisaties dat al zeven jaar streeft naar een heropleving van de boerenlandbouw en ambachten als hefboom voor een sociale, economische en ecologische transitie. De Petite Foire is een constructieve en feestelijke ontmoeting tussen militanten. Door middel van debatten, filmprojecties, workshops, een boerenmarkt en praktische demonstraties (bewerking van de aarde, wolbewerking, brood bakken en productie van kaas, fabriceren van gereedschappen,...) nodigt deze beurs mensen uit om deel te nemen aan de transitie naar een landbouwmodel met respect voor de aarde, producenten en consumenten.
Neem deel aan de Petite Foire met de BAP (Brigades d’Actions Paysannes).
Meer info


Het Waals parlement steunt een verklaring voor de rechten van boeren en boerinnen

FIAN blijft druk zetten op het Belgisch beleid om een democratisch debat op gang te brengen rond de verklaring voor de rechten van boeren en boerinnen en andere op het platteland werkzame personen. Op 14 juni, sprak Waals parlementslid Philippe Courard zijn steun uit voor de verklaring.

Meer info


GLB en ontwikkeling : Open brief aan Europees Commissaris Phil Hogan

Verschillende academici en NGO medewerkers schreven een open brief aan Europees Commissaris Phil Hogan als reactie op zijn blog post “Debunking Myths about the CAP & the Developing World”. Het Europees gemeenschappelijk landbouwbeleid moet als doelstelling hebben om voedsel te produceren voor de de Europese bevolking in plaats van het stimuleren van goedkope export met nefaste gevolgen voor landbouwers in ontwikkelingslanden.

Meer info


(http://www.fian.be/Edition-ete-2017)

Edition été 2017

De zomereditie van FIAN Echo staat online !
Het thema van deze editie is een interview met Marie-Monique Robin, realisatrice van de film “qu’est-ce qu’on attend” en Jean-Claude Mensch, burgemeester van de stad Ungersheim. Deze stad, waarover de film gaat, vormt een laboratorium voor een voedsel-, ecologische en energietransitie.

Meer info


© FIAN Belgium — 2017