28 septembre 2020
Week-end Brigades Actions Paysannes

In actie komen voor het transformeren van onze voedselsystemen

Zin om je in te zetten voor de beweging voor voedselsoeveriniteit en actie te ondernemen voor de transitie naar agro-ecologie ? Heb je zin om de handen vuil te maken en samen met de rest van de brigadisten te mobiliseren voor het recht op voedsel ? Het BAP-weekend is the place to be !

Dit weekend is helaas volzet, maar een tweede weekend zal begin 2021 georganiseerd worden.

Op het programma
Het belang en de uitdagingen van de transformatie van onze voedselsystemen begrijpen, zowel op internationaal als lokaal niveau ; welke acties moeten ondernomen worden om verandering te stimuleren ? ; welke zijn de alternatieven ? ; een workshop over de coordinatie van participatieve werkdag van de brigades d’actions paysannes ; tools voor mobilisaties ; een werkdag op de boerderij ; een moment om na te denken over de toekomst van de brigades en publieke acties die we kunnen organiseren ; gedachten uitwisselen ; debateren en natuurlijk ook het gezellig hebben samen !

Wanneer
Van vrijdag 2 oktober om 19:00 tot zondag 4 oktober om 16:30

Waar
Ferme Arc-en-ciel (Les Hayettes, 126- 6920 à Wellin). www.fermearcenciel.be

Wie
Deze twee dagen van uitwisseling en gezamelijke opbouw van de BAP wordt georganiseerd door Les Brigades d’Actions Paysannes (BAP) en FIAN Belgium.

Wie kan deelnemen ?
Het idee is om mensen samen te brengen die zich op een concrete manier willen inzetten voor de beweging voor voedselsoevereiniteit in een uitzonderlijke setting van een agro-ecologische boerderij. We willen elkaar inspireren zodat je zin krijgt om je in te zetten binnen deze beweging, of in het dagelijkse leven.

heb je zin om deel te nemen aan een werkdag op een boerderij of mobilisaties met BAP ? Wil je de problemen met betrekking tot voedselsystemen beter begrijpen ? Wil je vaardigheden aanleren om een participatieve werkplek te coördineren of een publieke actie te organiseren ? Heb je zin om uw engagement te baseren op concrete ervaringen ? Denk je ook dat het transfomeren van de voedselsystemen de wereld zal veranderen ? Ben je klaar om je handen in de aarde te steken ? Iedereen is welkom !

Contact
Marie-Hélène Lefèvre
Co-coordinatrice BAP
mariehelene@fian.be - Tel +32 (0)472 30 82 95

Inschrijvingen
Inschrijvingen : 35 euro / 20 euro voor studenten en werkzoekenden. Verblijf, maaltijden en leermateriaal inbegrepen !

Schrijf u hier in

U inschrijving zal voltooid zijn zodra u het inschrijvingsformulier heeft ingevuld en wij de betaling ontvangen hebben op onze rekening BE80 0001 3969 7477, met opmerking “Naam + voornaam + WE FIAN”