14-17 april

Internationale dag van de boerenstrijd

Mobilisatie voor het behoud van onze landbouwgrond

Laten we de boeren- en familiale landbouw verdedigen en onze landbouwgrond behouden !
De Internationale dag van de boerenstrijd is een gelegenheid om samen met boeren van over de hele wereld op te komen voor hun rechten (het recht op land, het recht op zaden of het recht op een waardig inkomen) en de alternatieven voor het agro-industriële landbouwmodel te versterken.

Grote mobilisatie op 15 april in Brugelette (Pairi Daiza)

Dit jaar organiseren het Réseau de Soutien à l’ Agriculture Paysanne (RéSAP) en de beweging "pays vert et collines" een feestelijke, geëngageerde en gezellige mobilisatie op land dat bedreigd wordt door een autoweg naar het Pairi Daiza Park.
Door deze concrete strijd voor het behoud van landbouwgrond en voor een andere vorm van mobiliteit die meer in overeenstemming is met de klimaatuitdaging, te ondersteunen, strijden we tegen de verharding van landbouwgrond in het algemeen. Deze gronden behoren tot de duurste in Europa omdat ze moeten concurreren met de ontwikkeling van industriezones, wegen, parkeergarages, vrijetijdsactiviteiten, monocultuur van kerstbomen en verstedelijking. Het is hoogst noodzakelijk om van model te veranderen en de voedselsoevereiniteit hier en elders te verdedigen en te ontwikkelen !

Op het programma :

Aardappelen planten op de bedreigde gronden - concert - eerlijk lokaal buffet - Vergadering - workshops - ontmoeting tussen verschillende collectieven die strijden tegen de verharding van landbouwgrond - expo van foto’s en aquarellen.

Praktische info en volledig programma van 15 april