[Juni] La Petite Foire de Semel
 FIAN Belgium

[Juni] La Petite Foire de Semel

Welke gerechtigheid voor de mensen die tussen de SOCFIN plantages wonen ?

Deze ochtend onderbrak een groep Ngo’s de Algemene Vergadering van de multinational SOCFIN, in solidariteit met de gemeenschappen die getroffen zijn door de plantages van de onderneming. Een tiental activisten nam deel aan de AV om de activiteiten van SOCFIN aan de kaak te stellen en onmiddellijke actie te eisen : "vrijwillige engagementen van multinationals leiden nergens toe. Overheden moeten daarom wetten aannemen om deze in Europa gevestigde bedrijven te reguleren", verklaart Marine Lefebvre, woordvoerder van Luxemburgse Ngo’s, die aan de actie deelnamen. Ook in Zwitserland, voor de nieuwe SOCFIN-kantoren in Fribourg, voeren Ngo’s vandaag actie met de boodschap : "SOCFIN, we are watching you ! ».

Free the Soil : Kamp voor klimaatrechtvaardigheid en Voedselsoevereiniteit

Van 19 tot 25 september organiseert Free The Soil een ’kamp voor klimaat en landbouwrechtvaardigheid’ in Noord-Duitsland bij Brunsbüttel. Naast het kamp zal er ook een massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie plaatsvinden om een van de grootste kunstmestfabrieken in Europa te blokkeren. Om de vernietiging aan de bron te stoppen en de legitimiteit van de industriële landbouw op de helling te zetten !
Ook in België zijn er groepen die zich organiseren om deel te nemen, waaronder de Brigades (...)

SOCFIN en Bolloré onder druk : juridische stappen, verstoorde algemene vergadering en publieke mobilisaties in Europa

Bruxelles/Luxembourg/Paris/Fribourg, 29/05/2019 – La semaine aura été chargée pour Hubert Fabri, Vincent Bolloré et les autres dirigeants des deux multinationales. Face à l’inaction de SOCFIN et Bolloré pour répondre aux revendications des communautés affectées par les plantations d’hévéa et d’huile de palme de par le monde, les ONG européennes en soutien ont multiplié les actions cette semaine. Retour en images & vidéo.

La Petite Foire Paysanne de Semel 2019

Op 27 & 28 juli vind de Petite Foire terug plaats waar de alternatieven voor de de agro-industrie worden uitgestald ! Welkom voor ontmoetingen, debatten, conferenties, markt van producenten-artiesten-verenigingen, demonstraties van technologische soevereiniteit uit de boerenlandbouw.... ! Heb je tijd om een handje toe te steken ? Dan is dat meer dan welkom.

Eisenbundel Voedsel Anders rond implementatie van het GLB

Voedsel Anders ontwikkelde een eisenbunder in verband met de implementatie van het gemeenschappelijk landbouwbeleid in Vlaanderen.
Hieronder vind je de samenvatting en de link naar de volledige eisenbundel.

© FIAN Belgium — 2019