Les Brigades d’Action Paysannes

Word lid van de "Brigades d’Actions Paysannes"

Brigades d’Action Paysannes (BAP), een gezamenlijk initiatief van Quinoa vzw, FIAN België, MAP en het "réseau des GASAP", is een netwerk ter ondersteuning van de boerenlandbouw en de beweging voor voedselsoevereiniteit.

Brigades d’actions paysannes ?

De Brigades d’actions paysannes (BAP) is een netwerk van burgersteun voor de boerenlandbouw en de beweging voor voedselsoevereiniteit. Wij mobiliseren van onderaf om acties / projecten ter ondersteuning van de landbouwers rechtstreeks te ondersteunen.

De BAP’s, die bestaan uit burgers van verschillende achtergronden die hun recht op voedsel willen verdedigen, de agro-ecologie willen ontwikkelen, de boerenlandbouw willen verdedigen en de overgang willen bevorderen, willen bijdragen tot de ontwikkeling van een landbouwmodel dat gebaseerd is op de principes van voedselsoevereiniteit.

Het concept "Brigades" verwijst naar de Internationale Brigades die in 1936 werden opgericht om het fascisme in Spanje te bestrijden.
Om "Brigades" genoemd te worden is het onthullen dat de bedreiging van de boerenlandbouw geen technische, maar een politieke kwestie is!

Wat doen de BAP’s?

Brigadisten mobiliseren om twee soorten acties uit te voeren:

- De werkterreinen, die bedoeld zijn voor de concrete ondersteuning van alternatieve boerderijen op het platteland en in de stad: installatie van een kas, eco-bouw, ontginnen van land, hooi snijden, oogsten, plaatsen van groentecontainers.......
- Mobilisaties, om boerenlandbouw, transitie en voedselsoevereiniteit politiek te ondersteunen door tijdig bij te dragen aan initiatieven van interpellatie, belangenbehartiging en verzet in verband met NGO’s, vzw en autonome collectieven: blokkade georganiseerd door boeren, GGO-maaiacties....

De oproepen tot werk en mobilisatie geïnitieerd door de actoren van de boerenlandbouw en voedselsoevereiniteit gaan via www.brigadesactionspaysannes.be.

Ik schrijf me in