Werelddag van het Verzet tegen Armoede

Hongerparade

Toegang hebben tot kwaliteitsvoeding is een mensenrecht !

17 octobre 2022 12h00

Slachthuizen Anderlecht

Ropsy Chaudron straat 24 - 1070 Anderlecht

👉 In de praktijk : om 12:00 uur verzamelen bij de slachthuizen van Anderlecht voor een grote collectieve maaltijd en om 13:00 uur gezamenlijk de optocht beginnen !

Registreer voor het evenement op facebook

Goed eten of je rekeningen betalen, je wilt niet kiezen ! Het is tijd om te handelen ! Toegang tot kwaliteitsvoeding is een fundamenteel mensenrecht. De situatie verslechtert echter al jaren. We ontmoeten elkaar om 12:00 uur bij de slachthuizen in Anderlecht voor een grote collectieve maaltijd en om 13:00 uur om samen aan de optocht te beginnen !

Waarom een Hongerparade organiseren ?

Steeds meer mensen worden gedwongen om voedselhulp te gebruiken. Het coronavirus en de maatregelen waarmee de gezondheidscrisis werd aangepakt, hebben de sociale ongelijkheid alleen maar vergroot.

Het agro-industriële systeem zet de hele bevolking aan tot slecht eten. De meest toegankelijke producten (prijs, gebruiksgemak) zijn het meest ongezond, en de armen worden natuurlijk het eerst getroffen.

De landbouwers van hun kant worden tot het uiterste gedreven en worstelen met ongunstige contracten op hyperconcurrerende en onrendabele markten.

Wij eisen de verwezenlijking van dit fundamentele mensenrecht : ieder mens moet toegang hebben tot kwaliteitsvoeding !

Bereid de Parade met ons voor

Heb je wat tijd over, wil je knutselen of betrokken raken bij de voorbereiding van de Parade ? Geweldig !

We hebben uw hulp nodig om :

  • De praalwagens voorbereiden die op D-Day zullen paraderen, een kans om veel te leren en je handen vuil te maken ! Kom naar een van onze workshops om de praalwagens te bouwen.

    PNG - 65.5 ko
    Workshop / Atelier Construction des chars

  • Het beveiligen van de route die de Parade zal nemen tijdens de optocht : we zoeken minstens 15 mensen. De kans om op de eerste rij te zitten en van de show te genieten ! Als je geïnteresseerd bent, kun je dit document invullen.
  • Verspreid deze informatie om je heen ! Laat weten dat we op 17 oktober in Brussel de straat op gaan, want tussen rekeningen betalen en goed eten willen we niet kiezen !

Deze parade wordt georganiseerd in het kader van het 10-jarig bestaan van Cultureghem