Leider ist dieser Text nicht auf Deutsch verfügbar.
1. März 2013

Bezwaarschrift tot 7 maart: Veldproef met genetisch gewijzigde populieren met gewijzigde houtsamenstelling

Besten,

Er is enkele weken geleden een aanvraag ingediend voor een ggo populierenbosje te Wetteren, van 2014 tot 2021. Bedoeling hiervan is om heel wat bio ethanol te produceren, om de kunde van de Vlaamse biobrandstoffen-industrie aan te tonen. Bezwaren hiertegen kunnen nog worden ingediend tot 7 maart 2013, via deze link.

Een eerste modelbezwaarschrift is beschikbaar via http://fieldliberation.wordpress.com/2013/02/22/zeg-neen-tegen-ggo-populieren/, alsook in bijlage. De inhoud ervan is geheel vrij te gebruiken bij het opstellen van eigen modelbezwaarschriften voor jullie en jullie netwerken. (Iedere rubriek telt minder dan 4000 tekens, het maximum dat mogelijk is bij het online invullen).
De belangrijkste bezwaren tegen de ggo populieren hebben we geprobeerd hierin te verwerken. Heel wat meer achtergrond-info vind je via de tweede bijlage.

Kwestie is nu om SNEL te handelen en zo veel mogelijk mensen te overhalen een bezwaarschrift in te dienen. Hoe meer verschillende, unieke versies er worden ingediend, hoe liever! Dit kan via e-mail, Facebook, nieuwsbrieven, blogs, persoonlijk aanspreken, etc.
Mochten er ook wat extra mensen uit het Wetterse dit invullen, dan is ook dit een flinke (politieke) meerwaarde.

Strijdbare groeten!

PDF - 154.4 kB
PDF - 154 kB