Stap mee op zondag 10 oktober!

Boer.inn.en blok voor agro-ecologische landbouw op #BackToTheClimate

"Agro-industrie vernietigt ons klimaat, agro-ecologie kan helpen het te koelen!"

10 oktober 2021 13h00

aan het kruispunt van de Boulevard Albert II en de Koolbranderstraat (rue des Charbonniers), vlakbij Brussel Noord. https://goo.gl/maps/whYZ9nr1jofuVULy7

Voir l’événement sur Facebook

Zoek naar de vlaggen met Grond voor Voedsel, Boerenforum, Landbouwbrigades, MAP, FUGEA, MIG, ...

#agroecologie #BackToTheClimate

Zondag stappen we mee op met het blok van verschillende Vlaamse en Waalse boerenorganisaties - Boerenforum, MAP, FUGEA, MIG, ECVC ... _ om steun te vragen voor agro-ecologische en klimaatvriendelijke landbouw!

Agro-ecologie koelt de planeet! Laten we de boer.inn.en bewegingen steunen! Geen klimaattransitie zonder boerenlandbouw!

De agro-industrie en het beleid dat haar ondersteunt, vernietigen onze planeet en de boerenlandbouw. De productie van kunstmest is ontzettend fossiele energie-intensief, pesticiden doden het bodemleven die koolstof kunnen opslaan in de bodem. In België verdwijnen elke week 43 boerderijen, en dit al bijna 40 jaar lang! Dit kan zo niet doorgaan.

Boeren die inzetten op biodiversiteit en een klimaatvriendelijke productie verdienen ondersteuning.

Daarom steunen we met FIAN Belgium, Werrvel, Brigades d”Actions Paysannes (BAP), Landbouwbrigades, Voedselteams, Voedsel Anders, Solidagro, BioForum, Landwijzer, ... de oproep van onze boerenorganisaties om dringend werk te maken van een ander landbouwbeleid.

Lees het persbericht van Boerenforum, MAP, FUGEA, MIG en ECVC hieronder.

PDF - 119.7 kB
Persbericht : Boerenorganisaties nemen deel aan de klimaatmars : «Wij zijn deel van de oplossing »

We nodigen alle boerinnen, boeren, eters, tuiniers, burgers en activisten uit om ons te vervoegen op Back to the Climate, de klimaatmars zondag 10 oktober in Brussel.

De boodschap is duidelijk: we eisen een landbouw- en voedselsysteem dat de aarde en het klimaat respecteert en dat diegenen die ons voedsel produceren eerlijk betaalt.

Samen met het blok @People Power verzetten we ons tegen de vervuilende en schadelijke projecten die ons opgelegd worden en die leiden tot een verdere inname en betonnering van landbouwgrond!

Zonder grond en boer.inn.en is er geen eten.
Onze voedselsoevereiniteit begint met toegang tot grond en een leefbaar klimaat!

Praktisch:

=> Afspraak om 12h45 aan het kruispunt van de Boulevard Albert II en de Koolbranderstraat (rue des Charbonniers), vlakbij Brussel Noord.

Zoek naar de vlaggen met Grond voor Voedsel, Boerenforum, Landbouwbrigades, MAP, FUGEA, MIG, ...

#agroecologie #BackToTheClimate