Leider ist dieser Text nicht auf Deutsch verfügbar.
1. Juli 2020
FIAN International

Toolkit : Monitor de impact van het coronavirus en de genomen maatregelen

Toolkit

FIAN International publiceert een toolkit om activisten en gemeenschappen te helpen de impact van de COVID-19-crisis op hun recht op voedsel te meten.

Nu mensenrechtenschendingen onder lockdown en buitengewone maatregelen explosief toenemen, is het belangrijker dan ooit om bruggen te slaan tussen progressieve krachten, zich te organiseren, te monitoren en actie te ondernemen om onze mensenrechten te verdedigen. Met dit in gedachten publiceert FIAN International een toolkit om activisten en gemeenschappen over de hele wereld te helpen bij het monitoren van nationale en internationale maatregelen die het recht op voedzaam voedsel negatief beïnvloeden.

De toolkit, die het resultaat is van intensief overleg met het Global Network for the Right to Food and Nutrition, geeft een overzicht van de kernvragen die activisten en gemeenschappen kunnen ondersteunen bij hun inspanningen om de situatie te monitoren. "Wij geloven dat het hebben van een uitgebreid overzicht van de situatie, volgens de ervaringen en realiteiten van mensen, kan helpen de basis te leggen voor het vinden van creatieve, innovatieve en effectieve oplossingen tegen honger en ondervoeding en dat het onze strijd voor de noodzakelijke transformatie van voedselsystemen kan versterken", zegt Ana Maria Suárez-Franco, de Permanente Vertegenwoordiger van FIAN International bij de VN in Genève.

Download de toolkit in het Engels
Download de toolkit in het Frans

Aarzel niet om je ervaringen te delen via monitoringcovid19@fian.org

Zie hier het laatste monitoringsrapport van FIAN International (april 2020)