Festival Alimenterre

Forum des alternatives en Flash Mob

Dit jaar neemt FIAN Belgium deel aan de organisatie van het befaamde Forum des alternatives van Festival Alimenterre met SOS Faim, Rencontre des Continents, Quinoa en Oxfam.

Overal, in België en elders, neemt het aantal initiatieven voor een rechtvaardig en duurzaam landbouw- en voedingssysteem toe. Het forum biedt verschillende mogelijkheden om deze initiatieven te ontdekken, erover te debatteren en in actie te komen. Met do it Yourself workshops, participatieve debatten, ruimte om mobilisaties te plannen en een Flashmob voor het "recht op voedsel".

Gratis en zonder inschrijving!

15u groot debat van Forum des alternatives: "Après 10 ans d’alternatives à l’agrobusiness : où en est-on ?"

Het Forum tijdens de tiende verjaardag van het Festival Alimenterre is een gelegenheid om eens achterom te kijken. Wat hebben 10 jaar werk rond het ontwikkelen van alternatieven voor het agro-industriële voedselsysteem in België opgebracht en welke hindernissen moeten nog overwonnen worden?

Verschillende vertegenwoordigers van Belgische initiatieven en bewegingen actief rond agro-ecologie, duurzame voeding, de overgang van voedselsystemen en voedselsoevereiniteit, zullen aanwezig zijn.

De sprekers:

- Vanessa Martin, administratrice van de FUGEA, boerin en veehouder zet zich in voor duurzame familiale landbouw.
- Pierre Stassart Voorzitter en lid van GIRAF, de interdisciplinaire agro-ecologische onderzoeksgroep van FNRS.
- Daniel Cauchy, pedagogisch werker in verschillende pedagogische stromingen, actief lid van vele non-profit organisaties en netwerken (Rencontre des Continents, Agroecology In Action, Nature & Progrès, Quinoa,....).

In samenwerking met Agroecology in Action.

Het Debat zal in het frans gehouden worden.

Flashmob Fight for our Food

Een flits, een groente, een wereld en banners om de boeren in het Zuiden en het Noorden te steunen. We eisen de realisatie van het recht op voedsel en voedselsoevereiniteit voor alle volkeren! Afspraak om 17.30 uur aan het Muntplein, dat voor deze twee weken van internationale solidariteit omgedoopt wordt naar "Mensenrechten plein".

Dit visueel krachtige moment zal via sociale media gedeeld worden. Zo herinneren we mensen eraan dat we ons moeten blijven organiseren om erlijke en gezonde voeding voor iedereen op de planeet te realiseren. Kom dus met veel om deel te nemen aan deze actie!

Betrokken burgers, werknemers uit de sector, nieuwsgierigen en vaste deelnemers; Deel deze informatie en nodig mensen uit!

Neem een groente mee..... na de actie maken we er samen soep van!

*****

Dit jaar vindt de 10e editie van het Festival Alimenterre plaats!
Al 10 jaar biedt het festival een selectie van documentaires aan die de problemen in ons landbouw- en voedingssysteem belichten en alternatieven voor het huidige systeem voorstellen.
In Brussel van 10 tot 14 oktober 2018 in bioscoop Galeries