8 april 2019
Memorandum verkiezingen 2019

Fian Echo : Voorjaarseditie 2019

Deze voorjaarseditie van onze FIAN Echo laat u kennismaken met ons nieuwe verkiezingsmemorandum 2019: "Investeer in de mensenrechten : voor het recht op voedzaam voedsel voor iedereen!"

We starten met een terugblik op het geleverde werk van het FIAN-team rond de Malen-case in Sierra Leone. Dit werk resulteerde onder andere in ons laatste case report: Landroof voor palmolie in Sierra Leone, gepubliceerd in maart 2019.

U vindt er, zoals gewoonlijk, ook onze rubriek "Vrienden in actie", met la conféderation Paysanne en hun dossier "Paysannes en avant", Graines de Paysans en hun memorandum, une journée sur le charbon végétal à Nassogne et het Festival Steenrock", Boerenzaden en hun memorandum, een dag over plantaardige steenkool in Nassogne en Steenrock festival!

Er gebeurt veel bij FIAN, we stellen je voor aan de stagiaires en nemen afscheid van en bedanken twee leden van de Raad van Bestuur. Wat de actualiteit betreft, gaat het ook goed! We geven een overzicht van onze laatste mobilisaties - Vrouwenstaking, blokkade van de Wetstraat voor het klimaat - en we presenteren u onze volgende evenementen :workshop gereserveerd voor vrouwen in het kader van de Internationale Dag van de Boer.inn.enstrijd en de 20km van Brussel met Fian !]

Veel plezier met het lezen!