Milieu en klimaat

Wake Up For Climate!

Laten we samen alarm luiden voor het klimaat op 10/10/21!

België moet ambitieuze, solidaire en coherente maatregelen nemen voor iedereen, en vooral voor onze jongeren! Het is tijd om wakker te worden! #WakeUpForClimate #climatejustice

Jongeren en hun ouders, leraren en bestuurders voeren al jaren actie voor het klimaat door afval te beperken, moestuinen aan te leggen, enzovoort. De klimaatcrisis wordt echter met de dag nijpender. Politici moeten hun verantwoordelijkheid nemen en krachtige maatregelen treffen om de klimaatverandering te bestrijden.

Een klimaatopwarming die onder de 1,5 graden blijft, dat betekent een betere levenskwaliteit voor kinderen en jongeren, het indammen van droogtes, overstromingen en orkanen en de bescherming van de biodiversiteit! En dat willen we allemaal: 2018 heeft het klimaat weer hoog op de agenda gezet, 2021 moet het jaar van actie worden!

Vrijdag 8 oktober 2021 luiden scholen in het hele land het klimaatalarm! Twee dagen later, op zondag 10 oktober organiseert de Klimaatcoalitie een nu al memorabele betoging.

Wil je deel nemen? Eén oproep: deel, verspreid, toon je engagement door foto’s te posten met de hashtags #WakeUpForClimate #BackToTheClimate

Roep zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen aan de mars op 10 oktober 👉 https://bit.ly/3iKPTPb

Je kan rechtstreeks flyers, stickers en posters bestellen via www.backtotheclimate.be

❓ Nog vragen? Contacteer ons via info@klimaatcoalitie.be of bezoek www.backtotheclimate.be