Free the Soil : Kamp voor klimaatrechtvaardigheid en Voedselsoevereiniteit

Van 19 tot 25 september organiseert Free The Soil een ’kamp voor klimaat en landbouwrechtvaardigheid’ in Noord-Duitsland bij Brunsbüttel. Naast het kamp zal er ook een massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie plaatsvinden om een van de grootste kunstmestfabrieken in Europa te blokkeren. Om de vernietiging aan de bron te stoppen en de legitimiteit van de industriële landbouw op de helling te zetten !

Ook in België zijn er groepen die zich organiseren om deel te nemen, waaronder de Brigades d’actions paysannes. Waarschijnlijk zal er een bus worden ingelast vanuit Brussel van 20/09 tot 25/09.

WAAROM ? Het is tijd om de belangrijke rol te erkennen die de industriële landbouw speelt in de klimaatcrisis. Het veroorzaakt enorme broeikasgasemissies en veranderingen in landgebruik, verbruikt gigantische hoeveelheden energie en bevordert monoculturen ten koste van biodiversiteit. Voortbouwend op koloniale patronen wordt steeds meer land gestolen van kleinschalige boer.inn.en ten gunste van multinationals. Te lang is de industriële landbouw onder de radar gebleven als een van de meest schadelijke systemen voor het klimaat, de biodiversiteit en oorzaak voor onrechtvaardigheid.

Voor meer informatie over de link tussen de klimaatcrisis en landbouw :

Meer informatie via Free the Soil :

  • Website : www.freethesoil.org
  • Contactpunt voor België (bus, info-avonden, info...) : freethesoil-belgium@riseup.net