Festival Alimenterre 2020

GreenWashing Tour

In het kader van het filmfestival « Alimenterre 2020 » slaan FIAN, Quinoa, SOS Faim en Oxfam de handen in elkaar voor de organisatie van een GreenWashing Tour ! Je kan je verwachten aan een begeleide wandeling door de stad waarin we de greenwashing praktijken van voedselbedrijven onder de loep nemen. Deze rondleiding zal doorgaan in het Frans, maar iedereen is welkom !

We verzamelen op 10 oktober om 13u30 aan Naamsepoort.


Heeft u ook genoeg van de greenwashing van grote voedselbedrijven ? Bedrijven die uitpakken met een mooi discours van sociale en ecologische verantwoordelijkhied, maar die hier of in het buitenland eigenlijk schuldig zijn aan activiteiten die schadelijk zijn voor het milieu en/of waarbij de rechten van de lokale bevolking of werknemers niet gerespecteerd worden.

Als je hierover graag meer te weten komt, neem dan deel aan de Greenwashing Tour op 10 oktober om 13u30 aan Naamsepoort. We ontdekken en bespreken de bedenkelijke communicatie en marketing van voedingsbedrijven in de straten van Elsene. Achteraf komen we samen in ‘See U’, voor een debat over de herlokalisatie van onze voedselsystemen.

Geïnteresseerd in dit thema ? Lees dan zeker ook onze “Beet The System” : machtsgreep door multinationals