Nieuwsbrief FIAN Belgium

Nieuwsbrief FIAN Belgium

Ahoi FIANista’s,

Via deze nieuwsbrief nodigen we jullie graag uit op de meewerkdag Deluxe van de Landbouwbrigades die we samen met onze partners organiseren op zaterdag 20 augustus in Moerbeke. Laat je inspireren door fabuleuze verhalen, het leven in de bodem en gezellige gesprekken tijdens het werken op het veld. (De plaatsen zijn beperkt, dus tijdig inschrijven is de boodschap !)

Ook hier te melden : ons stageaanbod om de Nederlandstalige kant van onze organisatie te ondersteunen, op het gebied van mobilisatie en communicatie. De stage zou idealiter plaatsvinden tussen september en begin december 2022. Dank u bij voorbaat voor het verspreiden van het woord !

Over landbouw strijden in Vlaanderen, is er nog de oproep van het Boerenforum voor een Vlaams boerenplan en hun uitnodiging voor de betoging tegen landroof, dinsdag 13/09 om 10 uur voor het oude Gentse Justitiepaleis. Op uw kalenders !

In dezelfde geest bevatten onze laatste publicaties - als u ze nog niet gelezen hebt - ook een reeks inspirerende aanbevelingen. Zoals de beleidsnota’s toegang tot grond in Vlaanderen en de zaak van het filiaal van SIAT-Group in Ivoorkust over grootschalige landverwerving in Afrika.

Ideeën om deze zomer ’s avonds te lezen ?

Met zonachtige groetjes,

FIAN België

Brigades d’Action Paysannes - Landbouwbrigades

Meewerkdag Deluxe in Moerbeke

Kom op zaterdag 20 augustus naar de meewerkdag Deluxe van de landbouwbrigades. Laat je inspireren door fabuleuze verhalen, het leven in de bodem en gezellige gesprekken tijdens het werken op het veld. We sluiten af met een heerlijke maaltijd op het veld en wie wil kan zijn tent meenemen. Klik hier om u in te schrijven


Rejoindre FIAN

FIAN zoekt stagiaire bewegings- en communicatiemedewerker

FIAN Belgium is op zoek naar een gedreven stagiaire die de Nederlandstalige flank van onze grotendeels Franstalige ngo wil komen versterken tussen september en begin december 2022. Je helpt er met de organisatie van tal van evenementen, acties en betogingen en je ondersteunt de Nederlandstalige communicatie.


ATGE - Accaparement de terres à grande échelle

De zaak van de dochteronderneming van SIAT in Ivoorkust

Gemeenschappen in Ivoorkust, Nigeria en Ghana beschuldigen SIAT van landroof, schendingen van hun rechten en van de rechten van hun werknemers, aantasting van het milieu en aantasting van de voedselsoevereiniteit van de inheemse bevolking en lokale gemeenschappen die afhankelijk zijn van hun grond om te overleven. Toch profileert het bedrijf zich op zijn website en in zijn openbare communicatie als milieuvriendelijk en duurzaam. SIAT is er trots op om een van de eerste leden te zijn van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO).


© FIAN Belgium — 2022