Désolé, cet article n’existe pas en français. Langue d’origine : nl
Uitnodiging

Nyéléni-dialogen

Boerenforum

25 octobre 2022 10h00

Nyéléni-dialogen

Landwijzer

Kasteellaan 435 9000 Gent

Welkom vanaf 9u voor koffie en een babbel. Inschrijven via dit formulier of via een berichtje naar boerenforum@gmail.com of 0494 62 44 25 (Wim MOYAERT)

In 2024 gaat opnieuw een wereldwijd Nyéléni congres door. Tijdens eerdere congressen kwamen afgevaardigden van diverse organisaties en internationale bewegingen samen : vertegenwoordigers van kleinschalige voedselproducenten en consumenten, agro-ecologische boeren, inheemse volkeren en gemeenschappen (met inbegrip van jagers en verzamelaars), familiale boeren, landarbeiders, herders en pastorale veehouders, vissers en mensen uit de stad.

Nyeleni Verklaring van het Internationale Forum voor Agro-Ecologie Samen schreven ze de fundamenten van voedselsoevereiniteit, van de agro-ecologische beweging en de boerenlandbouw. Een manifest dat de basis vormt voor Boerenforum. (Zie : Visietekst boerenforum, Nyéléni verklaring voor agro-ecologie, boeren Agro-Ecologie)

Praktische informatie

Graag nodigen we je uit op onze Nyéléni-dialogen op dinsdag 25 oktober van 10u tot 16u in de lokalen van Landwijzer, Kasteellaan 435 9000 Gent.

Olcay van Via Campesina begeleidt ons doorheen deze dag. Zij zal de werking, het hoe en waarom van het volgende Nyéléni congres verder toelichten en onze bezorgdheden verzamelen.

Werkstromen

Er zijn 4 vragen waar die dag willen rond werken :

  1. Wat zijn de prioriteiten ? Wat moet nu eerst gebeuren om de agro-ecologische boerenbeweging te versterken en ervoor te zorgen dat de principes van de Nyéléni verklaring behouden blijven ?
  2. Welke organisaties, bewegingen moeten we betrekken bij de verdere opbouw van de agro-ecologie beweging in Vlaanderen en België ?
  3. Hoe kunnen we deze beweging verder steunen ? Welke middelen zijn beschikbaar en waar kunnen we middelen vinden ?
  4. Wat zijn de kernvraagstukken waar boerenforum verder dient rond te werken ?

Met deze dag willen we de stem van onze boeren en burgers laten horen en deze samen met ondersteunende organisaties kracht bij zetten !

Steun de oproep van Boerenforum voor een Vlaams Boerenplan

Nog vragen, opmerkingen, tips en tricks ? boerenforum@gmail.com / 0494 62 44 25 (Wim Moyaert)