27 mars 2013

[PROCES UITGESTELD] Steun de activisten van Field Liberation Movement op dinsdag 2 april : Het criminaliseren van acties tegen GGOs zal het debat niet stoppen, maar versterken

Enkele uren nadat Knack gisteren een artikel publiceerde van twee juridische experten werd het aardappelproces, voorzien op 2 april, uitgesteld. In dit artikel maken de juristen brandhout van de veroordeling tot bendevorming en het criminaliseren van politieke acties.

Field Liberation Movement stelt de PubliekeExpertisePublique, aardappelruil en Ronde Tafel, die gepland waren tijdens het proces, uit tot de volgende zitting. De datum wordt op 2 april beslist.

FLM nodigt iedereen uit om op onderzoek te gaan naar de industriële belangen in het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de impact hiervan op hun onderzoeksprioriteiten en investeringen. Dit als vervolg op de biotech-wandeling die we vorig jaar organiseerden. Het VIB, één van de burgerlijke partijen in de rechtszaak, is terecht genomineerd voor de Greenwash-awards van Climaxi. Wij moedigen iedereen aan op hen te stemmen.

De boodschap is duidelijk : wij houden vol in de strijd voor een eerlijke en duurzame landbouw dus zonder GGOs.

http://www.fieldliberation.org/2013...
http://www.fieldliberation.org/2012...
http://www.climaxi.be/node/251Ten

Omdat de kwestie van de impact van GGO’s op de landbouw, en op het recht op voedsel, ook een kwestie is van mensenrechten, steunt FIAN de activisten ! Wat zijn de gevolgen van de intellectuele eigendomsrechten op de toegang tot zaden, en op de verwezenlijking voor het recht op voedsel ? GGO’s maken deel uit van een landbouwmodel dat niet houdbaar of duurzaam is, noch verenigbaar met de strijd voor het recht op voedsel. Wij steunen de activisten ook in hun vraag naar meer burgerparticipatie bij het definiëren van het beleid. De criminalisatie van niet gewelddadige protestacties door burgers hoort niet thuis in een democratisch regime als België. Kom dus met ons naar Dendermonde op 2 april !

Op 2 april gaat het proces van de "11 van Wetteren" opnieuw door. Ditmaal kan je er zelf actief aan deelnemen. Tijdens het eerste proces was er geen mogelijkheid voor de verdediging om getuigen aan bod te laten komen en hun redenen voor de actie te duiden. De organisatie van een Publieke Expertise geeft ons de kans om onze standpunten uit te wisselen en onze meningen samen te vormen. Burgers, boer(inn)en, onderzoekers en nieuwsgierigen, kom je ideeën en expertise delen.

Afspraak op 2 april vanaf 8u aan het Justitiplein in Dendermonde voor onze

"Publieke Expertise Publique" (P.E.P.)

8.00 Onthaal en koffie - Breng je patatten in verschillende vormen en kleuren mee om ze uit te wisselen

9.00 Opening van het proces aan de Rechtbank van Dendermonde

9.30 PubliekeExpertisePublique (Grote Markt 16)

(Onafhankelijkheid van onderzoek, landbouw alternatieven, criminalisering van sociale bewegingen)

12.45 Lunch voorzien door Kokerellen

14.00 Ronde Tafel - Movement Building

Activiteiten voor kinderen voorzien !!!

Tijdens de PEP bekijken we de huidige stand van zaken, en in de ’ronde tafel’ gesprekken delen we gezamenlijk onze ideeën en overpeinzingen over waar we naartoe willen. Onderwerpen als onafhankelijkheid van onderzoek, strijd tegen GGOs, criminalisering van activisme ... komen aan bod. Kortom, we beginnen onze beweging te sterken !

Meer informatie : http://www.facebook.com/events/503555253040113/

Met de trein : Van Brussel-Zuid om 7u34, aankomen in Dendermonde om 8u23 of vertrekken om 7u56 of 8u21 en aankomen om 8h53 + 10 minuten te voet.


Contact

E-mail :
field.liberation@gmail.com

Facebook : Vlaanderen GGO-vrij

Twitter : voor live updates tijdens het proces : https://twitter.com/patatistas

Video : Field Liberation Playlist

Persuitnodiging

PDF - 60.9 ko