Désolé, cet article n’existe pas en français. Langue d’origine : nl

Trefdag vrijwilligers en sympathisanten

Zaterdag 2 juli op CSA-boerdrij Rawijs (Lochristi)

2 juillet 2022 15h37

CSA-boerderij Rawijs

Lochristi

Inschrijven

FIAN Belgium nodigt vrijwilligers en sympathisanten uit voor een niet te missen trefdag op zaterdag 2 juli op CSA-boerderij Rawijs in Lochristi. We organiseren de trefdag samen met De Landgenoten, Boerenforum, Landbouwbrigades, Solidagro en Wervel. Het thema van de dag is dan ook “een brede beweging voor agro-ecologie”. We brengen onze achterban samen voor een dag vol boeiende activiteiten en heel wat momenten om te netwerken met andere, gelijkgezinde agro-ecologische enthousiastelingen.

Waarom een trefdag ?

We zijn er zeker van dat vrijwilligers en sympathisanten van Boerenforum, De Landgenoten, FIAN, Landbouwbrigades, Solidagro of Wervel elkaar veel te vertellen hebben.
Er valt nog zoveel te ontdekken over agro-ecologie.
We geloven in het belang van de inbreng van onze achterban om onze weg uit te stippelen.
We vinden dat het soms ook een beetje feest mag zijn.

Voor wie is deze trefdag ?

Alle vrijwilligers en sympathisanten van Boerenforum, De Landgenoten, FIAN, Landbouwbrigades, Solidagro of Wervel zijn welkom op de trefdag. Actieve vrijwilligers, inactieve vrijwillgers, toekomstige vrijwilligers, voorstanders van agro-ecologische principes,… we maken allemaal deel uit van een brede beweging voor agro-ecologie. Door elkaar beter te leren kennen komen we te weten hoe we elkaar kunnen versterken.

Locatie & programma

We worden ontvangen door Linda en Alex van CSA-boerderij Rawijs, in de Koning Albertlaan 101 in Lochristi.

10:30 - Kennismaking
Welkom voor een kopje koffie en informele kennismaking.

11:00 - Het veld op
We trekken het veld op met boer Alex van CSA-boerderij Rawijs. Koen D’Hoore van Landwijzer vertelt ons onderweg meer over de principes en de kracht van agro-ecologie.

13:00 - Lunch
We leren elkaar wat beter kennen tijdens een heerlijke, biologische lunch.

14:15 - Speeddate
Leer op 15 minuten onze organisaties kennen. We leggen kort uit waar we voor staan, wat de doen, hoe we dat doen en wat onze vrijwilligers voor ons betekenen.

15:15 - Workshop
Neem deel aan een van onze workshops.

  • Optie 1 - Workshop DENK
    Waar willen we dat onze agro-ecologische beweging in 2050 staat ? Hoe kunnen we dit verwezenlijken ? Wat kunnen onze organisaties samen dat ze apart niet kunnen ? Denk mee met Ineke van Wervel, en Evert van De Landgenoten.
  • Optie 2 - Workshop DOE
    Wil je meehelpen op het veld ? Vervoeg de Landbouwbrigades, en steek de handen uit de mouwen met boer Alex, en Rebekka van Solidagro.
  • Optie 3 – Workshop GROND
    FIAN, De Landgenoten en Voedsel Anders publiceerden recent beleidsaanbevelingen voor een betere toegang tot grond voor agro-ecologische boer(inn)en. Petra van De Landgenoten licht deze nota toe en vertelt hoe De Landgenoten met vrijwilligers aan de slag gaat om de nota lokaal meer grond te geven. Daarna hebben we het met Kristel van FIAN Belgium, Wim van Boerenforum en Raf van de Hongerige Stad over hoe er collectief actie kan gevoerd worden voor een betere toegang tot grond voor agro-ecologische boeren.

16:15 – Afsluitend hapje & drankje
Informele kennismaking met een hapje en een drankje.

Inschrijven

Opgelet : de plaatsen zijn beperkt dus snel inschrijven is de boodschap !
Inschrijven doe je via deze link.