28 juillet 2021
UNFSS 2021

[VIDEO] Rise Up Against Corporate Foodsystems ! #FoodSystems4People

Tegenmobilisatie van maatschappelijk middenveld voor de omvorming van voedselsystemen

Bewegingen uit het maatschappelijk middenveld over de hele wereld verenigen zich om zich te verzetten tegen de komende #UNFSS2021-top over de transformatie van #voedselsystemen, waarbij ze bedrijfsbelangen en de marginalisering van de stem van burgers aan de kaak stellen. België sluit zich namens de Coalitie tegen Honger en Agroecologie in Actie aan bij de mobilisatie van het maatschappelijk middenveld tegen de marginalisering van de stem van het volk en de overname van onze voedselsystemen door het bedrijfsleven !

#FoodSystems4People #BoycottUNFSS2021 #FoodSovereigntyNow #NotInOurNames

Belgische boerenbewegingen en hun bondgenoten uit het maatschappelijk middenveld hekelen de overname van de VN-top over voedselsystemen door de agro-industrie.

Samen met boerenbewegingen, inheemse volkeren, kleinschalige vissers en andere legitieme vertegenwoordigers van mensen die door honger en ondervoeding worden getroffen, weigeren wij de toekomst van ons voedsel in handen te geven van de grote bedrijven van het Economisch Wereldforum en enkele particuliere stichtingen, zoals de Bill & Melinda Gates Foundation.

De toekomst van ons voedsel is aan ons. Deze top is niet onze top.

Wij strijden tegen de schijnoplossingen van de agro-industrie (GMO’s, precisielandbouw, digitalisering van de landbouw, industrieel verrijkt voedsel met vitamines, massaal gebruik van pesticiden en synthetische meststoffen).
Wij mobiliseren om deze overname van democratische ruimten en onze voedselsystemen door het bedrijfsleven aan de kaak te stellen.

Zoals we dit jaar 2020 al hebben gedaan :

  • in Brussel - tegen de EU-Mercosur overeenkomst en het GLB die de boerenlandbouw vernietigen ten voordele van de agro-industrie
  • in Frameries - tegen de uitbreiding van een megafabriek voor industriële chips ;
  • in Gent en Lokeren - tegen particuliere landroof.

Bovenal zullen we elkaar blijven ontmoeten om onze eigen oplossingen te ontwikkelen en voedselsystemen echt om te vormen in de richting van agro-ecologie, het recht op voedsel en voedselsoevereiniteit.

Doe met ons mee in deze strijd.

  • #NotOurSummit #FoodSystems4people
  • Deel de video
  • Meld je aan bij de Landbouwbrigades via Landbouwbrigades.be
  • Voor meer info bezoek de website : foodsystems4people.org