1er juin 2022
Responding to Hunger - ERASMUS + Project

Webinareeks : Healthy Food System in Europe ?

Bekijk de twee learning sessions videos

Dit seminar vond in twee delen plaats in Brussel op 20 en 21 september 2021, in het kader van het Erasmus+-project "Responding to Hunger", dat tot doel heeft de balans op te maken van het recht op voedsel en voeding in Europa. De discussies, waaraan werd deelgenomen door een panel van vooraanstaande deskundigen, spitsten zich toe op de voorwaarden voor toegang tot gezond voedsel en de criteria van een gezonde omgeving voor duurzame voedselsystemen en de verwezenlijking van het recht op voedsel in België en Europa.


#1 - Toegang tot gezond voedsel voor het recht op voedsel

Is de situatie in België/Europa verenigbaar met de RtF&N ? Of hoe maken we gezond voedsel toegankelijk in Europa ?


#2 - Gezond milieu en voedselsystemen

Wat zou een gezonde omgeving zijn vanuit het oogpunt van het recht op voedsel ? Met andere woorden : hoe te eten in een duurzaam voedselsysteem ?


PDF - 1.3 Mo
Droit à une alimentation de qualité et Systèmes alimentaires Pourquoi il est si difficile de bien manger en Belgique, et ce qu’on peut y faire
Etude | Juin 2022 Jonathan Peuch
© FIAN Belgique

In dit kader is onlangs een studie gepubliceerd waarin de stand van zaken op het gebied van voedselsystemen en voeding in België wordt geëvalueerd : "Recht op kwaliteitsvoeding en voedselsystemen : waarom is het zo moeilijk om goed te eten in België (in het FRANS)}}.