28 janvier 2022
Nieuwe publicatie van FIAN International & La Via Campesina

De rechten van boer.inn.en in stripvorm

Mooi vormgegeven educatief matriaal over #UNDROP

Ter gelegenheid van de derde verjaardag van de goedkeuring van de VN-verklaring over de rechten van boeren en andere plattelandsarbeiders (UNDROP), publiceren La Via Campesina en FIAN International de eerste in een reeks van vijf educatieve brochures over deze VN-verklaring. Hiermee kunnen bewegingen van boer.inn.en en plattelandsarbeiders zich verdiepen in #UNDROP en de verklaring gebruiken als middel om de erkenning te eisen van hun collectieve en individuele rechten.

Wat zijn de specifieke rechten van boeren en boerinnen en andere plattelandsarbeiders volgens de VN-verklaring over de rechten van boeren en andere plattelandsarbeiders (UNDROP) ? Hoe kunnen boeren- en plattelandsgemeenschappen de verklaring gebruiken om hun rechten te beschermen en te bevorderen ? Wat kunnen zij doen om staten, nationale mensenrechteninstellingen en milieu-agentschappen aan te moedigen om UNDROP uit te voeren ?

Dit inleidende boekje over UNDROP is het eerste in een reeks van vijf populaire educatieve materialen, uitgebracht door La Via Campesina en FIAN International.

Download de brochure in het Engels.

Lees meer over de VN Verklaring over de rechten van boerinnen en boeren in deze analysenota van FIAN Belgium.