Protestbrief aan de voorzitter van het VN-comité voor Wereldvoedselzekerheid (CFS)

Open brief van het Mechanisme voor het Maatschappelijk Middenveld (CSM)

Bijna 200 ngo’s en maatschappelijke organisaties roepen op tot een radicale verandering van het wereldwijde voedselsysteem, dat gedomineerd wordt door multinationale ondernemingen. Ze eisen dat de Verenigde Naties de VN Voedseltop met spoed heroriënteren, zodat deze in lijn is met zijn belangrijkste doelstellingen, namelijk het welzijn van de hele wereldbevolking en van onze planeet.

Protestbrief aan de voorzitter van het VN-comité voor Wereldvoedselzekerheid (CFS)

Enkele krachtlijnen uit de protestbrief :

- VN Secretaris Generaal Antonio Guterres moet zich onmiddellijk terugtrekken uit het Strategische Partnerschap met het Wereld Economisch Forum en zijn prioriteiten leggen bij kleinschalige landbouwers, sociale bewegingen en inheemse volkeren.

- Mensenrechten moeten de basis vormen van voedselsystemen. Zeker nu - nu middenin de COVID-19-pandemie, de ongelijkheid, de hongersnood en de ecologische afbraak steeds erger worden - moeten mensenrechten en voedselsoevereiniteit de belangrijkste prioriteit vormen van de VN.

- VN Secretaris Generaal Antonio Guterres moet robuuste veiligheidsmechanismen installeren die alle organen van de VN Voedseltop vrijwaren van belangenvermenging.

We hebben nood aan oplossingen die mensen boven winst plaatsen. Maak een prioriteit van het algemeen belang !

Lees de brief van het Mechanisme voor het Maatschappelijk Middenveld (CSM) aan de voorzitter van het VN-comité voor Wereldvoedselzekerheid (CFS).

Doe mee met de Twitterstorm en verspreid de boodschap !

@FoodSystems Summit
No to corporate @FoodSystems !
#FoodSystems4People
@antonioguterres